simonedevries.reismee.nl

Sydney

Hiiii

Ik heb het erg naar mn zin hier in Sydney! Ook al zijn de prijzen belachelijk hoog. Zo betaal je in een supermarkt bijna 5 dollar voor een brood en vooral het vlees is ook erg duur. Maar als ik straks weg ga uit Sydney zullen de prijzen wel een stuk minder hoog zijn.

Gisteren heb ik de groep nederlanders per toeval ontmoet die een dag eerder dan mij aankwamen. Was erg gezellig, ik ben met Karlijn naar Coogee beach geweest. Het weer was niet zo goed, te koud om te zwemmen, bewolkt en harde wind. 's avonds hebben we voor een groep van 7 gekookt. Hamburgers, rijst en broccoli. Smaakte goed. Zij zitten in een ander hostel railway yha. 's avonds nog spel gedaan en naar de scubar geweest.

Vanochtend ben ik naar een gratis museum geweest. Ben er ook achter gekomen dat Australie heel lang geleden new holland heette. Straks weer eten met de groep. Ik ben vandaag gaan kijken naar accomodatie met de kerst en het nieuwe jaar en ik ben er achter gekomen dat dat nog niet mee valt. Alles zit al vol!

Morgen ga ik eerst met een belgisch meisje Charlotte de havencruise doen en vervolgens staat gepland om met Charlotte en Karlijn naar Bondi beach te gaan. Morgen word het wel slecht weer. Vrijdag is het plan om naar de Blue Mountains te gaan. Misschien huren we een een auto als dat goedkoper is. Zaterdag ga ik denk ik weg uit Sydney naar Newcastle toe en dan zo omhoog, Voor 13 december heb ik de jackoroo jillero curcus gepland. Dus misschien dat ik de week ervoor probeer te werken.

Hoe is het daar in het koude holland?

See you!

Adinda

Hee Siem! Heel erg leuk om je berichtjes te lezen en fijn dat het goed gaat. Heb je je reis naar Newcastle alleen gepland of met anderen? En anders slaap je toch gewoon op het strand met oud en nieuw ;p? In een tentje? Veel plezierrrrrrrrr, Liefs

Marion

He soon to be Jillaroo,

Dit zijn de goede berichten. Leuk dat je de groep hebt ontmoet....1 tip : blijf op het pad in de Blue Mountains (ben daar toen hopeloos verdwaald, door het nemen van een short cut)
Geniet ervan!!! Liefs Marion

Lieke

Hee Simone! Leuk dat je het daar goed naar de zin hebt! Heel veel plezier nog de rest vd trip en geniet ervan! XLieke

Marlies

Hoi simone, Leuk allemaal, maar je mist natuurlijk wel sinterklaas. Ha, ha. Ben benieud naar de foto's

Gr mama

Monique, Pim en Frederiek

Hoi Simone,
Zo, dat gaat snel met vrienden maken daar! Ik vind het echt superleuk om je te volgen op deze manier. Ben zelf geen 'reislustig' type dus door jouw verhalen leer ik nog eens wat ;-) Veel plezier met alle trips en wij zien uit naar een nieuwe log.
Groetjes van Monique (pim en frederiek)

Jan

Zo gaat die goed, zo gaat die beter. Klinkt leuk zoals het nu gaat. Nieuwe mensen en nieuwe omgeving, laat vooral het toeval ook een rol spelen, dat is het leukste. Oud en nieuw is nog ver weg en onderkomen vind je altijd als je er voor open staat. En als het moet slaap je gewoon op het strand, heb ik ook wel eens gedaan, is helemaal niet verkeerd.

Veel plezier en ervaringen. Groetjes van Jan

Maureen

Hallo simone,
ich finde es echt super dass du immer von Australien berichtest. Es freut mich auch total für dich dass du jetzt erste Freunde gefunden hast! Ich glaube ich gehe nach der Schule auch ein jahr ins Ausland- du hast mir dazu den Mut gemacht =) hab dich lieb (hdl) Maureen

oma

Hoi Simone, fijn dat je het zo naar de zin hebt en leuke dingen doet. Jij moet het dit jaar helaas zonder Sint doen maar zo te horen lopen er genoeg kerstmannen rond.
Liefs van oma

opa

Hoi Sinone,
Te gek dat je in Australie zit , om jaloers op te worden. Het is lijkt me erg goed dat je vrienden maakt om mee op reis te gaan. Ik vind het erg goed dat je het doet daar in
Down Under, maar ik weet dat je het erg goed zult doen en een kerst in de warmte is weer eens wat anders.
Groetjes Opa.

Bodil

Hej Simone,
Klinkt alsof je al lekker naar je zin hebt. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op dat warme weer en alle leuke dingen die je doet/gaat doen. We gaan vanavond hier sinterklaas vieren, dus nog geen santa clauses yet voor ons. Lijkt mij trouwens wel een beetje warm in een kerstmanpak met 30 graden :o.
Weet je al wat voor werk je wilt gaan doen voor je met de jackeroocursus begint?
Heel veel plezier.
Bodil

Joke

Hoi Simone

Het was leuk om even met je te chatten. Lijkt het net of je niet zo ver weg bent. geniet van alles en blijf gezond.

groetjes Joke

Michel en Ageeth

Lieve Simone,
via opa en oma je site gekregen! Dus meteen maar even een berichtje. Hoe is het met je? Hopen snel weer van je te horen. Even een ander berichtje, dat Andes haar bovenarm heeft gebroken, is geopereerd maar komt zeker wel weer goed.
Geniet ervan, liefs Michel en Ageeth, Andes en Esta natuurlijk

Simone

Leuk om van jullie toe horen! Hier gaat alles goed. Slecht weer, regent al de hele dag dus ik ga zo spelletjes spelen met mn roommates. Gisteren naar Nelson bay geweest met een aantal australische mensen opgetrokken. Wat heeft Andes dan gedaan? Gevallen?
Liefs Simone

ageeth

Hoi Simone,
Ja Andes is gevallen op het schoolplein. Hier is het weer ook bar slecht, speel ook spelletje met Andes. Ben je nog in Sydney of al elders? Mooi land?
gr. Ageeth

Wim en Marielle

Ha Simone,

Even een berichtje uit Zevenbergen. Pakjesavond is weer achter de rug, de Sint vertrokken en de rust dus weer gekeerd. Heb je al kangaroos gezien of andere bijzondere dieren?

Zo te lezen heb je veel aanspraak, leuk hoor! Geniet er van en voor wat beterft een slaapplaats, dat komt best goed, ofwel "don't worry, mate".

groet Wim

ITA (Ing, TJ en Alba)

Hoi Simone,

Leuk om je zo wat te kunnen volgen! Wij zijn stikjaloers! Hier stormt het en hebben we de eerste hagel en natte sneeuw gehad. Alba is met Sinterklaas natuurlijk overladen met kadoos. Ze was de hele dag erg onder de indruk, maar zei desondanks dat ze het wel leuk vond! Alba en ik gaan vandaag even naar Opa en oma. Die zitten bij Ageethe en Michel thuis vanwege de arm van Andes. We nemen een kadootje voor haar mee. Veel plezier!

Groetjes van ons!
Ingrid, Alba en Tjibbe Jan