simonedevries.reismee.nl

Noosa, fraser island en town of 1770

In noosa aangekomen zijn we gelijk naar het gagjubush camp gegaan. Het was een 2 daagse kanokamp met 3 nachten accomodatie. Het was echt midden in de bush bush. Dus we kwamen aan en ik had gelijk 30 muggenbulden te pakken. De eerste nacht sliepen we in een soort van hangmatten en de andere twee nachten in een tent op de grond. We hadden een leuke groep, we waren met 6 kano's. De eerste kanodag zijn we van de rivier naar een meer gekanoot. We hebben daar geluncht in een pub en zijn daarna door gekanoot naar een kreek. In deze kreek was een slinger vanuit een boom dus we konden mooi in het water slingeren. er was ook een soort ladder in de boom gemaakt zodat we in het water konden springen. Bij de eerste paar mensen zaten er mensen in het water en wezen op de plek waar je moest springen want er waren een aantal bomen in het water. Het springen ging allemaal goed totdat het laatste meisje sprong. Ze was al een beetje bang en je moest schuin springen. Maar zij sprong gelijk naar rechts, dus toen ze bomen kwam had ze heel veel pijn. Dus een aantal jongens hielpen haar uit het water. Ze had een diepe snee onder haar knie en het vet kwam eruit. Er waren nog een aantal ander mensen en die wisten waar een aantal huizen waren. We hebben haar toen naar de huizen gekanoot en hebben daar de ambulance gebelt. Toen ze die avond terug kwam had ze een gebroken enkel en de knie van haar andere been was bijna gebroken dus dat been zat helemaal in een ijzeren omhulsel. Dus dat was heel sneu voor haar. De tweede dag zijn we naar de zee gekanoot en hebben we daar de middag doorgebracht.

Van noosa zijn we naar rainbow beach gereisd. Deze plaats heet zo omdat het zand alle kleuren van de regenboog heeft. We zijn hier boomerangs gaan gooien, we zijn zand gaan boarden en hebben de zonsondergang bekeken. De volgende ochtend was het tijd voor fraser island (grootste zandeiland op de wereld)! Nadat we de 4wd en het eten gecheckt hadden zijn we gegaan. Op fraser aangekomen was er gelijk een dingo naast de boot. De eerste dag zijn we naar lake mckenzie gegaan wat een prachtig helder meer is. In de avond het kamp opzetten en koken. De afwas deden we in de zee. De goon kwam tervoorschijn en iedereen had een leuke nacht. Na drie dagen was je een en al zand, je at zelfs zand. De tweede dag gingen we in de ochtend eerst naar de toilet. Er was daar ook een wandelpad dat naar lake wabby ging. Ik had niet in de gaten dat we alleen naar de toilet gingen dus toen ik van de toilet kwam was bijna iedereen al weg. Dus ik dacht dat ze naar lake wabby waren gegaan. Dus ik loop dat pad af en zag maar niemand. Dus na bijna een kilometer dacht ik ooh shit dit klopt niet. Dus ik half lopend rennend terug lopen. Kom ik halverwege Geoff de tourleider tegen die rennend naar mij op zoek was. Dus dat was een beetje een stomme actie van mij. Blijkbaar kon je er ook nog vrij goed verdwalen. Wij kwamen rennend terug en de hele tour was aan het juichen dat ik weer terecht was. De rest van de dag zijn we naar eli creek, indian head en lake garawongera gegaan. Eli creek is een kreek waar je lekker in kan liggen en met de stroom mee terug naar het strand wordt gevoerd. Indian head is een rots waar allemaal gevaarlijke haaien en andere gevaarlijke zeedieren omheen zwemmen. Wij hadden alleen een pijlstaartrog gezien. Toen zijn we naar het ander meer gegaan. Onze tourguide was er zelf nog nooit gew eest en hij kende het pad ook niet. Het pad ging goed totdat we op een enorm modderig stuk kwamen met hele diepe bandsporen. Het ging ook nog de heuvel op. Wij proberen maar we kwamen gelijk vast te zitten. Alle jongens kwamen gelijk uit de auto's gerend en probeerden de auto los te krijgen en de weg begaanbaar te maken. Na heel vaak proberen kregen we de auto eindelijk de heuvel op. De andere auto's gingen gemakkelijker. Ze scheurden de heuvel op en de auto's gingen alle kanten op. Draaiden 90 graden en gingen toen weer recht. Bij het meer aangekomen was het lekker om erin te duiken. Op de terugweg kwamen we op de zelfde plek weer vast te zitten. Verder hadden we nog twee kapotte auto's daarna dus hebben we een auto moeten slepen. Alle onderdelen waren helemaal doorweekt van de modder. De volgende ochtend zijn we wel naar lake wabby gelopen en regende het de hele tijd. Fraser island was echt geweldig. Ik zou graag nog een keer terug willen komen met wat vrienden. Anyone interested?

Hierna zijn we paar daagjes naar harvey bay geweest wat vooral relaxen was. Het was alleen wat minder dat iemand mn handdoek en bikini had gestolen.

Hierna zijn we naar town of 1770 gegaan. Klein dorp met 500 inwoners. We hebben hier de castaway gedaan. We werden voor 24 uur met een vliegtuigje op een onbewoond eiland gedropt. Het vliegen was geweldig! Ik heb zelf een stuk mogen vliegen, leuk duikvluchten mogen maken. De piloot gooide halverwege het raam open en een andere keer wilde hij onze camera's hebben. Hij legde ze voor op de desk en maakte toen een duikvlucht en zei' vang de camera's'. De camera's kwamen in slowmotion naar achteren en wij probeerden ze te vangen haha. Het eiland zelf was ook leuk. Eerste avond een mooi kampvuur gehad en spelletjes gespeeld. De volgende dag regende het de hele dag, wat jammer was. We zijn toen naar de vuurtoren gelopen en zijn toen in het huis van de mensen die op de vuurtoren letten binnen uitgenodigd. Want wij arme backpackers werden helemaal nat. Toen we terug kwamen landde het vliegtuigje alweer op het strand en was het tijd om te gaan.

Ook heb ik de scooteroo gedaan. Op motortjes rijden met allemaal mooie nep tatoos. Omdat ik geen rijbewijs heb moest ik bij een jongen die daar werkte achterop. En hij zorgde er voor dat alles veilig was. Dus toen iedereen 70 kmh gingen, gingen wij lekker 120 km h. Dit was heel vet. Zonsondergang bekeken en weer terug gegaan. Afscheid nemen van de mensen in het hostel en ik heb toen de nachtbus naar airlie beach genomen. hier ben ik vanochtend aangekomen. Ik hoop dat het snel stopt met regenen want over 2 dagen zit ik in de zeilboot op de whitsundays!

Hoe gaat het met jullie allemaal?

Knuffels uit Australie

John de Vries

Weer een prachtig mooi verhaal. Geniet ze.

Marlies wouters

Je maakt zo heel wat mee. Ben wel wat jaloers, maar ga zo weer lekker werken. Geniet er van en have fun.

oma

Fijn dat je zo geniet van alles. Het verbaast me dat het in de zomer in Australia regent of is het gewoon.
Hier alles goed.
Liefs oma

Marion

Nu het verhaal bij de prachtige foto's die je op facebook hebt gepaatst. Het plaatje is weer compleet! Zo is thuisblijven toch ook nog een beetje leuk. Liefs en knuffel.....

Pim, Monique en Frederiek

hey Simone, Jeetje wat heb je weer veel gezien en meegemaakt! Het houdt maar niet op. Super hoor, dat je zoveel beleeft en plezier hebt (behalve dan met dat vet wat uit een diepe snee puilt: iets wat natuurlijk bij mij weer blijft hangen, brrrr....). Het is nog steeds erg leuk om jouw verhalen te lezen dus hopelijk ga je hier voorlopig nog effe mee door! Veel plezier met alle nieuwe avonturen. We keep in touch! groetjes van Pim, Mo en Frederiek xxx

Simone

@ oma: dat is gewoon ik zit nu midden in het regenseizoen. Ik ga nu naar de whitsundays op de enige twee dagen dat het droog blijft, dus dat is leuk!

karin wouters

hallo simone,

leuk dat het goed met je gaat. mama is nu bij ons in Thüringen. Gisteren waren wij in Erfurt, wij hebben zelfs buiten op een terras gezeten en lekker gegeten. Heel veel plezier, de beste wensen en tot horens maar weer.
Karin

Ageeth

Hoi Simone,
Je maakt wat mee! Leuk om je reisverhalen te lezen. Pas goed op jezelf!
Liefs van ons allemaal.

Romana

hoi Simone,
Heb jij erg veel last van de regen?
Hopelijk heb je nog wel goed kunnen zeilen, hier horen we verhalen over overstromingen en enorme regenval. Ik heb niet op de kaart gekeken waar jij nu precies zit, dus misschien valt het voor jou nog mee.
Nou, geniet er nog van, nat of droog, voor je 't weet zit je weer in het saaie Nederland achter je studieboeken! groetjes van Romana en de rest van de familie.