simonedevries.reismee.nl

whitsundays and cairns

Lieve allemaal,

Eindelijk weer een berichtje van mij, Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst heb geschreven. Dus ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.

Na agnes water heb ik de nachtbus naar airlie beach genomen. Vanuit Airlie heb ik de 3daagse boottour gedaan op de whitsundays. Tussen alle regen door had ik die dagen prachtig weer. De eerste dag zijn we alleen maar naar de overnachtingsplaats gevaren. We hadden een hele leuke groep waarmee we in de avond allemaal gekke spellen speelden. De eerste avond hadden we een haai langs de boot.

De volgende ochtend werden we om half 7 wakker gemaakt en zijn we naar whithaven beach gevaren. We zijn eerst naar een uitkijkpunt gelopen en toen naar het strand gegaan. Het was een prachtige blauwe zee met spierwit zand. Er waren duizenden kleine krabjes en we hebben een paar pijlstaart roggen gezien. De rest van de dag zijn we op 2 plekken gaan snorkelen. Wat ook erg leuk was. Het begin was wel even eng. Er waren ontzettend grote vissen die voor je neus zwommen. Dus ik raakte even in paniek, vooral toen ik vanuit de boot bijna op een sprong. Die avond had de crew allerlei spelletjes georganiseerd. Iedereen moest zich verkleden, dus alle guys hadden jurken aan. De spelletjes waren leuk en grappig maar ik ga hier niet te diep op in. Na de spelletjes waren er 2 dolfijnen en een baby dolfijntje naast de boot. De volgende ochtend zijn we weer vroeg wakker gemaakt en zijn we weer gaan snorkelen. Waarna we alweer terug naar airie beach gingen. Die namiddag gingen we met de groep naar een didgeridoo les waar we leerden hoe we de didgeridoo moesten bespelen en in de avond zijn we nog met de groep pizza gaan eten en naar de bar gegaan.

De volgende ochtend nam ik de greyhound naar magnetic island alweer. Ik was in dezelfde bus als Kim, Oliver en Natalie uit zweden waar ik samen mee op het eiland en de zeilboot zat. Ik had een leuke tijd op magnetic island. Lekker relaxen, ik heb een wandeling met 3 argentijnse jongens gemaakt en in de avond wat drankjes gedaan met mensen in het hostel.

Na magnetic island ging ik naar cairns ik zat weer samen met Kim in de bus. Dus dat was gezellig. Ik vroeg de buschauffeur waar mn hostel was en hij zei dat het 15 minuten lopen was. Maar het was dus veelverder, dus ik heb toen het hostel gebeld en ze zijn me toen komen ophalen. Cairns was de plaats waar ik van plan was om weer werk te zoeken. In cairns heb ik in 3 hostels gezeten. Nomads was leuk maar heel ver weg dus dat was niet zo handig om werk te zoeken. Hierna ging ik naar global central wat echt verschrikkelijk was. Het meisje achter de receptie was al heel chagarijnig en een beetje een bitch. De mensen in het hostel wilden ook geen contact. Dus hier had ik wel een beetje heimwee, Hostel was niet leuk, ik kon geen werk vinden en het regende pijpenstelen dag en nacht. Hierna ging ik naar caravella's hostel wat hartstikke leuk was met leuke mensen. Elke avond gingen we naar de woolshed voor gratis eten en wat drankjes. Na 10 dagen en nog steeds geen werk gevonden heb ik besloten om naar Alice Spings te gaan. Voordat ik ging heb ik eerst nog een dag gesnorkelt op het great barrier reef. Ik heb hier een haai, 2 schildpadden, clownfish en hele mooie vissen en coraal gezien. De volgende dag heb ik de uncle brians regenwoud tour gedaan. Het was heel gezellig. De tourleider was cousin Brad en de naam van de bus was Gus en Elmo was er ook. We kregen hele levensverhalen te horen over gus de bus en zijn vriendinnetje de ambulance auto. De watervallen die we gezien hebben waren prachtig. Ook heb ik in een meer in een vulkaan gezwommen. Die avond kwam ik terug om 9 uur en heb ik om 12 uur de greyhound naar alice springs gepakt. Ik weet niet waarom ik het gedaan heb want de busreis was 33 uur. Dus ik had 2 nachten en een dag in de bus. Ik kon niet zo veel slapen want ik heb 3 keer in de nacht moeten overstappen op een andere bus.

Aangekomen in alice springs heb ik me eerst ingecheckt in de rocktour waarmee ik de volgende dag vertrok.............

Volgende week in een nieuwe aflevering van Simone's australie avonturen gaan we het hebben over alice springs en de rocktour.

De aankomende weken ben ik waarschijnlijk aan het WWOOFen dus zul je niet veel van me horen.

Adios amigos

oma

Lieve Simone, fijn om weer wat van je te horen en dat het goed met je gaat ondanks dat niet alles lukt zoals werken.
Geniet maar lekker van al het moois. Oma gaat over 2 weken met een klein groepje naar Israel. Verder hier alles goed. Liefs oma.

Opa schrijft

Hallo Spetter, wat maak je toch erg leuke dingen mee, om jaloers op te worden. Vooral het snorkelen is natuur lijk spannend en verrassend. Ik vind het te gek dat je zo maar een Greyhound neemt en er dan dagen mee reist.
Ik zou zeggen geniet en onderneem aalemaal leuke dingen, nu kan het nog. Leuk om weer eens iets van je te hebben gehoord
Groetjes, opa

Monique, Pim en Frederiek

Hoi lieve Simone, Het is ongelooflijk om te lezen wat je allemaal meemaakt, ziet en beleeft. Ik vrees dat je Nederland straks supersaai vindt als je terug bent....Wij genieten in ieder geval van al jouw verhalen. Ik zal je nieuwe verhaal morgen aan Frederiek voorlezen. Die ligt nu al op bed. Ze zal wel jaloers zijn dat jij al die bijzondere vissen hebt gezien (vooral de clownsvis ofwel Nemo)! Heel veel plezier nog en hopelijk tot gauw weer! Groetjes van Monique, Pim en Frederiek xxx

Michel

Hoi Simone, wat een mooie avonturen beleef je! Veel plezier en WWOOF ze op de boerderij. Met ons alles goed, wij gaan dit weekend bij Tjibbe Jan, Ingrid en Alba te logeren.
Groetjes en tot mails Michel.